Kategorija proizvoda

Vi ste ovdje: Dom > Vijesti

Guma poreza u Južnoj Africi

source:
U svom govoru srednjoročnog proračuna, ministar od financija Pravin Gordhan je ponovio da nekoliko mjera su istražena podići dodatnih poreznih prihoda u fiscus. To uključuje posebne dobrovoljno otkrivanje programa (1 listopada 2016-30 lipnja 2017) koja je na mjestu, i dvije nove poreze; šećer porez (1. travnja 2017) i gume porez (1 veljače 2017.), među ostalima.
To ring fence or not to ring fence?

Iako shvaća da vlada treba prikupiti dodatna sredstva za u fiscus, ne vjerujemo da guma porezni model je najbolji način za Generiranje prihoda i pogon ekonomskog rasta. Ovo je ususret rastućoj nezaposlenosti-trenutno sjedi na 26,6% - i skupljanje ekonomskog rasta u zemlji – naše prognoze rasta bdp-a još jednom smanjena za 0,9% za 2016.

To je naše mišljenje da ako trenutni guma troši naknada prikupljenih REDISA seli u fiscus, to će dovesti do kraja značajan napredak koji smo postigli u samo tri godine. Više od 200 SMMEs se oslanjaju na mentorstva, podrška i pomoć napravio moguć mimo plana za REDISA. 19 studenata su korist kroz REDISA bursaries i 3.500 radnih mjesta osloniti na mreži koja je stvorila.

Usporedite to plastičnu vrećicu otpadom potoka gdje je porez proveden u svibnju 2003, i kontrast je zapanjujući. Od R200m prikupljaju svake godine, samo R30m je dodijeljeno da je Ministarstvo okoliša poslova izravno utjecati na razvoj industrije. To je ukupno 15%.

Preko i iznad ekonomije, plastičnu vrećicu poreza je stavljena u mjesto potaknuti ponovnu upotrebu i recikliranje dok ublažavanju utjecaja zagađenja plastičnim vrećicama. Prikupljenog novca je stvoreno za širenje prikupljanje otpada uključujući uspostavljanje Ruralni odvoz SMMEs, stvaranje radnih mjesta, poboljšanje vještina i prekvalifikacije radnika u polju plastike. Temelji se na istraživanju urađenom ovo je dokazano da nisu uspjeli.

Pitanje je zašto bi vlada ići cestom koja će u konačnici dovesti do raspada što je razvoju industrije?

Vrag je u detaljima.

Razumijevanje razlika


Razumijevanje razlika između na REDISA otpada naknada i porez na veoma bitan za osiguravanje tijeku uspjeh ove nove gume recikliranje razvoj industrije.

Porez je obavezan doprinos državnih prihoda, nametnula vlada na vladati radnici #39; prihod i poslovni profit, ili dodati na cijenu neke robe, usluga i transakcija. Novcem prikupljenim od poreza odlazi u opće fiscus.

Naknada za zbrinjavanje otpada s druge strane je naknada plaća proizvođača to polazak trošak bavljenja s gumama kad dođu do kraja života, srazmerno volumen gume stavljaju na tržište. Kritična razlika je da ovaj novac je izravno i konkretno primijeniti na bave proizvod i građevinske industrije za reciklažu. Ta sredstva su upravljane odgovorno, na revidirana i odgovoran način, što je daleko više djelotvoran nego poreznih sustavom gdje sredstva su razrijeđena u opći bazen trezor bez se odvojit.

Još jedan bod u obzir je koncept od proširena producent odgovornost (EPR). U gospodarenju otpadom, EPR je strategija koja je dizajniran za promicanje integracije ekološke troškove vezane uz robu tijekom njihovog životnog ciklusa u tržišna cijena proizvoda. REDISA Plan promiče ovaj princip i osigurava da kroz istraživanje i razvoj koje se provode, odgovornost će biti Povrh toga prostran promicati razvoj više ekoloških proizvoda u budućnosti.

Nešto što industrija je strah.

Uspoređujete jabuke s kruškama


Sredstava prikupljenih od poreza na plastične vrećice ići direktno vlada fiscus, DEA da se prijave za riznicu nadoknaditi novac kako bi razvili Obećani recikliranja industrije. Ovo se pokazalo neuspješnim. Nevladinu organizaciju pod nazivom Buyisa-e-Bag započela je 2004 kao implementaciju ruku, ali je završio u 2011 bez mogućnosti za postizanje ključnih ciljeva. Studija u CSIR izvijestio je da u veljači 2006 financijskoj godini samo 7% od trošarina prikupljeni zapravo plaćali su Buyisa e torbu, zato možda ne iznenađuje da organizacija pričepiti dolje sa vrlo malo pokazati.

Nasuprot tome, kada je zakonski REDISA plana, ministar Molewa je naglasio da naknada za zbrinjavanje otpada prikupljeni bi ne završiti u opće fiscus, i bit će odgovornost onih uvođenje otpada, odnosno proizvodi guma i uvoznika da plaćaju za zbrinjavanje rezultat otpada. Prednost je REDISA je 100% odgovoran za svoje postupke a sredstva kroz strogim korporativnim praksama i preduvjetima revizije koje će osigurati ta sredstva se primjenjuju prema mandata Utvrđene u planu.

Nije teško vidjeti zašto bi industrija radije za gume levy putem poreza na plastične vrećice.

Kamo odavde?


Što je napravio Plan za REDISA uspješne protekle tri godine je svoj trenutni model financiranja – u kojem su naknade plaća direktno REDISA a proveo u potvrdom i odgovoran način.

REDISA Plan, koji je postigao globalno priznanje, dokazano rješenje koje pruža vlada ostvariv plan at nijedan trošak na fiscus. Pristup je onaj koji je staviti na mjesto poticanja ekonomskog i socio-ekonomski rast, i to radi. Da uklonite jedan aspekt koji čini toliko uspješan i zamijenili ga sa pristup koji je dokazano na propast, biti kratkovidna i na štetu ne samo svih koji su uključeni, ali budućnost razvoja gospodarenja otpadom u zemlji. Industrija koja su procijenjena na bitak u mogućnosti voziti R150m sama u smislu ekonomske stimulacije otpadne gume.

Vrijeme Južnoafrikanci pregledati trenutni status quo i pitali je li naš trenutni prihod generacije modela je najbolji za gospodarstvo. Guma porezni model samo korist vlade, koja s obzirom na trenutnu klima nije idealna.

Mi smo dokazali kroz REDISA plana za upravljanje otpadom naknadu je najbolje rješenje ne samo imati Ukupni pozitivni utjecaj na okoliš, ali isto tako da voziti ekonomski rast, razvoj infrastrukture i nove industrije koje je stvorio male poslovne prilike i osigurati izvor prihoda za mnoge neobrazovane Južnoafrikanci - win-win situacija za sve.