Kategorija proizvoda

Vi ste ovdje: Dom > Vijesti

Smanjenje guma otpada od strane koristeći potpuno Razgradiv, sintetička guma

source:

Otpad gume su na environmentalistsand #39; crnu listu već desetljećima. Oni Nagomilati na odlagalištima, hraniti ogroman otrovne požari, luka štetočine i opeći za gorivo. Naučnici pokušavaju da nas oslobodi od ove pošasti razvili novi način kako bi sintetička guma. I nakon ovog materijala je odbačen, može biti lako degradiran na svoje kemijske sastavne blokove i ponovno koristiti u nove gume i druge proizvode.

Istraživači će predstaviti svoj rad danas na 252. nacionalni sastanak andamp; Izložba američkog kemijskog društva (ACS).

andquot; Osnovna ideja iza ovog projekta bila je nusprodukt petrokemijske industrije i nešto od toga pretvoriti u reciklirati kemikalije dodane vrijednosti za korištenje ui druge aplikacije, andquot; kaže Robert Tuba, Ph.D., jedan trag istraživača na projektu. andquot; Želimo napraviti nešto što je dobro za zajednicu i environment.andquot;

Prema Udruga proizvođača guma, gume skoro 270 milijuna su odbačene u sad-u 2013 — više guma po odraslih koji žive u zemlji. Tisuće se skladišti u. I jer gume nisu razgradivi, su potencijalno mogIi zadržati na neodređeno vrijeme. Više od pola Hajde da postane guma-izvedeni— isjeckan gume otpad koji se miješati sa ugljena i drugih materijala kako bi moć cementnim pećima, pulpe i papira mlinovi i drugih biljaka. Alisu zabrinuti da emisije iz ove prakse mogu biti dodajući onečišćivača u zrak.

Jedno moguće rješenje za nacijui #39; s preobiljem škarta guma će se osigurati nove gume s razgradljivih materijala. Od 2012, istraživački tim predvodio Hassan S. Bazzi, Ph.D., na Texas Aandamp; M Sveučilišnog kampusa u Katar (TAMU-Katar) radi na tu mogućnost. Počeli su sa osnovne molekule nazivaju cyclopentene. Cyclopentene i cyclopentadiene svojih prethodnica su male vrijednosti glavnih komponenti u izobilju otpada iz petrokemijske rafinerije, posebice svoje pare pucanja operacija C5 razlomak, koji sadrži ugljikovodike s pet ugljikovih atoma. S kolegama na California Institute of Technology, oni su eksperimentiranje s katalizatora za niz cyclopentene molekula zajedno kako bi polypentenamers, koje su slične prirodne gume.

Trenutno,izrađivač koristiti butadien kao osnovni materijal, ali njegova cijena nedavno je otišao gore, otvara vrata za konkurenciju. Tako Tuba obratila cyclopentene kao mogući alternativni. Izračuni su pokazali da polymerizing cyclopentene i ponižavajuće pod relativno blage reakcijske uvjete — i tako zahtijevaju minimalnu energiju i trošak — trebalo bi biti moguće.

andquot; Jesmo teorijske studije za predviđanje izvedivost sintezi i mogućeg recikliranja temelji se polypentenamer guma aditiva koristeći ravnoteža prsten otvara Metateza polimerizacija, andquot; objašnjava Antisar Hlil, također u TAMU i Katara. andquot; Zatim smo učinili eksperimentalne studije i pronašao koncept funkcionira vrlo well.andquot;

Koristeći rutenija, prijelaznih metala katalizator, istraživači polimerizirajuća Smola cyclopentene 0 stupnjeva Celzijusa i rastaviti rezultirajući materijal na 40 do 50 stupnjeva. Za industriju, to su niske temperature koja ne zahtijeva mnogo energije. Osim toga, u laboratoriju, da bi mogao oporaviti 100 postotak njihov početni materijal iz nekoliko polypentenamer osnovi guma aditiva su razvili.

U tijeku su nove studije koje miješaju sintetička guma sa materijalima drugih guma, koji uključuju metale i punila. Istraživači su također postupno povećanje svog pokusa da vidi da li guma industrije realno iskoristiti njihove procese.

andquot; temeljne studije vrlo su obećavajući — koji u ovom trenutku, mi vjerujemo da su — onda naš partner industriji će doći na nastavak ovog projekta i donijeti materijal na tržištu, andquot; Tuba kaže.