Kategorija proizvoda

Vi ste ovdje: Dom > Vijesti

Vulkanizirane gume

source:

Vulkanizirane gumeje prirodna elastomera koje je trajnije od biokemijskih procesa koji liječi gume. Tijekom vulkanizacije, mliječno lateks od gumeno stablo je u kombinaciji sa stvrdnjavanja sastojak — obično sumpor — i grije pod pritiskom. Ovaj proces, koji je otkrio američki izumitelj po imenu Charles Goodyear 1839, napravio gume više stabilan, teže i više otporan na toplinu, koja su korisnija za industrijske svrhe i idealan za određene proizvode. Ime mu dolazi od Vulkan, rimski Bog Smithse.

Izrada gumene jači

Prije vulkanizacije otkrio, prirodna guma može biti coagulated kiselinom i napravio Kovan tako da to može biti u obliku i formirana. Na visokim temperaturama, ipak, gume bi postati Ljepljiv ili rastopiti. Pri niskim temperaturama, gume će postati krhki. Ove osobine su ovu vrstu gume Nepraktično za korištenje u industrijskim okruženjima.

Vulkanizacija kemijski spoj gume i sumpor. Na visoki pritisak i visoke temperature, atoma sumpora čine veze ili mostovi između dugih lanaca molekula gume. To povećava rubberand #39; s snagu i izdržljivost i smanjuje njegova ljepljivost. To također čini gume zadržavaju elastičnost u širem rasponu temperature, čineći vulkanizirane gume više koristan za mnoge svrhe.

Aplikacija

Vulkanizirane gume je došao biti naviknut izraditi široku paletu proizvoda. Među najčešće od ovih su automobilske gume, brtve i brtvila, remenje prijenosa, potplati cipela i hokej pakova.