Kategorija proizvoda

Vi ste ovdje: Početna stranica > Izložba > Sadržaj

Industry Knowledge

struktura gume

source: http://TIRES.about.com/od/understanding_tires/a/what-TIRES-are-made-of.htm


Pogledajmo unutar gume s obje jecutaway viewi naPresjek.

Strana:Strana tijela predstavljaju osnovne koštane strukture u gumu. Strana se obično sastoje od poliestera ili drugih vlakana uzice rane zajedno i sendviču gume kao i.

Radijalne plies izvođenja okomito na smjer Spina u gumu, i uzorak koji daje svoje ime, za razliku od "pristranost-pregib" gume u kojima je strana su postavljene na preklapanje kutova "radijalna" guma. Vlakna kabeli se koriste jer su vrlo fleksibilni, ali neelastična, to jest, oni ne stretch. Time oni omogućuju guma za flex nego bi deformacijom ili gubitka oblika pod pritiskom. Strana može biti oštećena ili smanjiti, obično za oštre utjecaj. Kad se to dogodi, guma postajemogli odoljeti visoki zračni pritisaki počinje"balon van."

Čelične trake:Čelične trake jurcati uzdužno krug gumom. Čelični pojasevi su sastavljena od tankih čeličnih žica koje su tkani zajedno deblje žice, onda opet utkano u obliku velike listove pleteni čelika.

Plahte su zatim u sendviču između dva sloja gume. Većina putnika gume sadrže dva ili tri Čelične trake. Neki Proizvođači će sada također vjetar Kevlar moždine ili drugih materijala oko pojasa za poboljšanje čvrstoće i drugih karakteristika.

Kapa strana:Iznad Čelične trake i prema profila su strana kapa, koje su poput čelične trake, izuzevši listove sastoje se od tkanih vlakana, opet obično najlon, Kevlar ili druge tkanine.

Ovi neelastična strana pomoć držati gume oblika i držati ga stabilnost pri velikim brzinama, pa obično samo gume sa brzine od H ili veći će sadržavati jednu ili više strana kapa. Broj i sastav remenje i strana nalazi se utisnut uguma boku.

Mnogi gume su sada napravio sa "bešavni" Čelične trake i kapa strana. Umjesto jednostavno stezanje krajevi pojaseva ili strana zajedno, što uzrokuje blagi oblina nepravilnosti u gumu, krajevi su tkani ili inače besprijekorno spojen. Ovo teži za posljedicu glatko-trčanje guma.

Mjehuri i Chaffer:Područje gdje gume sjedala od rubova kotača, stvaranje pečat koji drži zrak u gumi zove na nišan na kotač i guma. U gume, zrna se sastoje od dva pletena čeličnih užeta uvukla u vrlo debelim krute čep od gume zove se chaffer. Na chaffer štiti tijelo strana od habanja od čeličnih kuglica žice i pomaže da se Ukrute Perla površine gume.

Omota:Pokriva unutrašnjost gume je tanka gumena folija. Gumena folija je napravljen kao plin-nepropustan kao moguć, ali klima će još uvijek sporo curenje iz gume putem osmoze.

Boku:U smislu izgradnje guma boku je vanjski sloj od gume u sendvič materijala koja se proteže okomito od Perla da gaziti. Boku sloj je ekstra debela, i za snagu i tako da seguma je identifikacijumogu biti ugravirani na njoj.

U opće uvjete, andquot; sidewallandquot; se koristi za označavanje cijelu stranu izgradnja guma od vanjskog zida do unutarnjeg omota.

Gazite područje:Iznad jednog ili više slojeva amortiziranja guma, koji pomažu da poveze mekše, leži poslovna strana guma – gaziti. Profila gume kompozicije mogu će zauzeti članak u sebe, a dovoljno je reći da je ovdje da se većina pravi kompromise koji su uključeni u izradu guma mora izvršiti.

U cjelini, teško gaziti sastav će nositi izuzetno dobro, ali ne pružaju mnogo Hvat. Meke gaznoga sloja gume će zgrabiti ali nositi mnogo brže.

Utorima i šare:Području gaznoga sloja odvojen u nezavisni gazni blokove duboki kanali poznati kao brazde, koji definiraju blokova gaznoga sloja i pomoći da se kanal vodu iz ispod njih.Šare su male posjekotine profila blokova sami.Siping uzoraka u blokovima gaznoga sloja imaju tendenciju da se usisati vodu i dopusti blokova gaznoga sloja se savijati, pruža bolje prianjanje na mokrim i snježnim cestama.

Rebra:Mnogi gume imaju unsiped središnje rebro. Jačanjem prirodne slaba točka u centru gazeće površine, rebro povećava Krutost guma u nekoliko dimenzija.

Ramena:Nakošeni zaobljeni područje ili gdje gazeću površinu pretvara u boku. Kako rame je formirana i gaznoga utječe kako guma uglovima. Rame savija više od pravedan o bilo koji drugi dio gume. Nokat uboda ili druge vrste oštećenja na rame ne smije priključen ili skrpan, kao rame flex na kraju raditi popravak labav.

Nakon svih različitih komponenti koje čine gumu su skupi, "zeleni" guma se nalazi u grijanom prešu koja oblikuje gaziti, topi sendviču slojeva i vulcanizes gume. To stvara dugo elastična polimera lanaca koji omogućuju gumi savijati pa i još vratiti u svoj prvobitni oblik. U tom trenutku, ljepušan velik dio Imaj gumu!