Kategorija proizvoda

Vi ste ovdje: Početna stranica > Izložba > Sadržaj

Industry Knowledge

Sintetička Vs prirodni atletske staze

source: http://sportsbyapt.com/synthetic-Natural-athletic-tracks/


Sintetička Vs prirodni atletske staze


Povijesne perspektive

Tradicionalno trkača draže prirodno športske površine, kao što su prljavština i ledina, za trčanje jer alternative (asfalt i beton) osigurala pregrubo trenirati za dugoročne rekreativnom trčanju ili natjecateljski pripreme površine. Unatoč prednosti koje nudi prirodne površine, bilo je i neke izazove. Trčanje prirodnim stazama potrebno pažljivo održavanje za očuvanje dobre površine. Krtice rupe, jama od trčanja voda, dips stvorili iz lokve i sl. stvaranje opasnosti za bezazlen sportaša. Natjecanja u prošlosti često održavaju na zgarištu ili gline, ali kao i kod drugih površina, bili su podložni uvjetima tijekom vremena.

Sintetička pjesme pojavljuju

Sintetička atletske stazenapravio veliki Debi u kasnim 60-tim Olimpijskim igrama u Mexico City. Iako sintetički trag sustavima u razvoju prije toga (uglavnom se sastoji od smjesu asfalta i pijeska), novi poliuretanski površinama revoluciju u industriji. Naš vlastiti Rekortan udario polja godinu dana kasnije. Sada sintetički pjesme su najčešći tip staze instaliran širom svijeta i postali su standard za velikim natjecanjima.

Prednosti sintetičkih pjesme

Postoji nekoliko razloga zašto sintetičkih pjesme postala toliko popularna tako brzo. Trkači i sportaši poput njih jer imaju dobro ublažavanje udaraca, kao trava i zemljanim stazama, ali oni također ne čine trkači gube brzinu, kao i meke prirodne površine. Postoji dovoljno dati dozvolilo za ugodno trčanje, ali temeljni čvrstinu koja sprečava gubitak brzine. Ova kvaliteta je zaradio sintetičkih pjesme ugled za bitak "brze pjesme." Ove površine također nude dobru vuču, čak iu nevremena, što nije slučaj s prirodnim površinama koje se mijenjaju Ovisno o vremenu. Ovo sve vremenske kvalitete izrađene treninga i natjecanja više dosljedan, omogućujući sportašima nastaviti bez prekida treninga za duži vremenski period bez obzira na promjenu godišnjih doba.

Profesionalne performanse

Natjecanja su se oslanjajući se na sintetički trag jer oni nude čak i pouzdanu podlogu. Ove pjesme se također može koristiti za unutarnji ili vanjski aplikacija, pružanje dosljedne površinu za trkače, stadion dizajnera i organizatori iskoristiti. Za gradnju glavnih objekata, kao što su one za Olimpijske igre, koji su dizajnirani da posljednjih godina na kraju, sintetički materijali su sada poželjna zbog svoje trajnosti, otpornost na trošenje i relativno niski troškovi održavanja.